Old Dalmatian stone villa - Ugljan Old Dalmatian stone villa - Ugljan Old Dalmatian stone villa - Ugljan Old Dalmatian stone villa - Ugljan Old Dalmatian stone villa - Ugljan Old Dalmatian stone villa - Ugljan Old Dalmatian stone villa - Ugljan Old Dalmatian stone villa - Ugljan Old Dalmatian stone villa - Ugljan Old Dalmatian stone villa - Ugljan Old Dalmatian stone villa - Ugljan Old Dalmatian stone villa - Ugljan
Jedan od najljepših otoka zadarskog arhipelaga je otol Ugljan, smješten točno preko puta gradu Zadru sa kojim je povezan brojnim trajektnim linijama iz Preka. Svakodnevno je tu 18 linija na relaciji Preko – Zadar i obrnuto ( putovanje u jednom smjeru traje cca 20 minuta ). Generacijama je vezan uz more, pomorstvo i ribarstvo, a 2000 godina tradicije u maslinarstvu ostavilo je stotine tisuća stabala maslina od kojih se dobiva ulje izuzetne kvalitete i arome. Ovaj jadranski biser osebujnog je karaktera kojeg je priroda obdarila predivnom mediteranskom florom i faunom, brojnim kristalno plavim uvalama i šljunkovitim plažama. Cijelom sjeveroistočnom stranom otoka pružaju se mjesta od kojih su najpoznatija Kukljica, Kali, Preko i Ugljan u čijem centru je smještena ova dražesna starinska kamena kuća. Tradicionalni način života vezan je uz more, poljoprivredu i ribarstvo koje su se uz ostale moderne djelatnosti zadržale u svim mjestima do danas, a čine otok bogatijim  u gospodarskom, kulturnom i tradicijskom smislu. U takvom tradicijskom duhu nastala je i ova prelijepa kuća. Stara dvjestotinjak godina, među najstarijim je kamenim kućama u mjestu, vrhunski renovirana i adaptirana, odiše autohtonom mediteranskom arhitekturom.  Prekrasan starinski kameni zid objedinjuje dva objekta. Prvi je kuća čiji je interijer trenutno u fazi obnove i uređenja. Ugrađeni su prozori, izmijenjeni krov, ugrađena nova betonska ploča, pripremljene nove elektroinstalacije. U prizemlju površine cca 50 m2 uređen je prostor za kuhinju, blagovaonicu i dnevni boravak s kaminom i WC-om. Na katu su dvije spavaće sobe i kupaonica. Ovaj objekt ukupne površine od 100 m2 biti će obnovljen u starom mediteranskom stilu sa  kombinacijom drveta i kamena kao što je uređena i druga manja kuća i vrt.
Drugi objekt priča svoju posebnu priču. To je kuća površine 40 m2 uređena u domaćem, rustikalnom stilu. Njezino uređenje, a isto tako i uređenje  dvorišta, kojem je sam vlasnik osvrćući se na svaki detalj poklonio posebno vrijeme i pažnju, pružaju nezaboravno iskustvo za sva osjetila kombinirajući lokalno naslijeđe s pravom mediteranskom kulturom i tradicijom tako da eksterijer kao i interijer ovoga objekta pružaju potpuni konfor sa detaljima koji vas vraćaju u neka prošla vremena. Ova kuća sastoji se od kuhinje, blagovaone, sobe i kupaonice,  grijanje je na drva, a ima također ugrađenu i klimu.Između ova dva objekta smješteno je, već spomenuto, dvorište sa prekrasnim cvjetnjakom kojeg oplemenjuje mediteransko cvijeće i raslinje, vinova loza, stabla limuna i mandarine. Tome svemu pripada i vrt sveukupne površine cca 160 m2 sa vrtnom kućicom od 15 m2 u koji je uključen i prostor za parkiranje. Ovaj teren udaljen je od glavnih objekata tridesetak metara.  Od infrastrukture kuća ima sve osim gradske kanalizacije ( no ugrađena je septička jama ). Prilaz autom je nesmetan, što je rijetkost za stare kamene kuće. Od mora je udaljena cca 200 m također se u tom krugu nalazi  pošta, trgovina, mesnica itd. Kompletna papirologija i vlasništvo uređeni su 1/1.

Cijena

Na upit

Opći podaci

  • Kvadratura 140.00m2
  • Udaljenost od mora 300m
  • Udaljenost od centra 300m
  • Broj stanova 1
  • Broj soba 3
  • Broj kreveta
  • Broj kupaonica 2

Kuće

  • Tip kuće u nizu
  • Broj katova katnica